Aklım Urla'da Kaldı...

Çok değil iki sene önce bir arkadaşım İzmir gezisi sonrası Urla'dan bahsetmişti.

''Seyhan, o kadar yer gezdim.Özellikle İzmir'de gitmediğim yer kalmadı bu gezi sırasında ama Urla diye bir yer var.Mutlaka gitmelisin.Hayatımda bu kadar şirin ve aklımın kaldığı bir yer görmedim'' şeklinde ki tavsiyesi üzerine aklımın bir köşesine not etmiştim.İzmir'e gidersem, Urla'ya gitmeden İstanbul'a dönmeyeceğim diye kendi kendime sözümü vermiştim.



Urla'ya günübirlik gidip gelmek mümkün.Ama şöyle yaya yaya gezelim diyorsanız bir gün de kalınabilir.O sakinliğin, o denizin tadını çıkarmak için değer.İzmir'e 38 km uzaklıkta.

Urla ufak bir yer.Gezebildiğim yerler Urla çarşısı, antika pazarının kurulduğu eski yerleşim yerleri, Urla iskelesi civarı ve denize girilen menteş plajı oldu.

Huzurun, samimi insanlarıyla buluştuğu nokta burası.Haftanın bir günü sadece otların satıldığı pazar kuruluyormuş mesela.Antika pazarında çok güzel şeyler vardı.El emeği göz nuru yapılan bir çok biblo, takı, sanat eserleri mevcuttu.Ya da kim  bilir kimler tarafından kullanılan, eskitilen, manevi değerinin yadırganamayacağı eşyalar....

Urla'ya gittiğinizde Katmer yemeden dönmeyin.Murat Usta tek adres.Bu arada Urla  Katmeri bizim bildiğimiz Antep yöresine ait katmer gibi değil.Urla Katmeri börek aslında.Tek farkı antep katmeri gibi ince ince açılıp, pişirilmesi.Tatlı ve şerbetli değil tuzlu yani.Kıymalı, peynirli, patatesli gibi çeşitleri var.Ben bayıldım açıkçası bu Katmer'e.



Gitmişken sahilde rakı-balık yapılabilir.Çok da güzel marinası var.

Ya da oturup, sahildeki restaurant'larda bir şeyler içilebilir.Gerçi denizin olduğu her yerde bunları yapmak mümkün :)

Menteş'te bizim arkadaşlar denize girdi.Mayıs ayında biraz soğukmuş tabi.Halk plajı tadında, şezlongu vs. olmayan bir yer.

Fotoğraflarla Urla'yı tanıyalım o halde :)







Son olarak Urla adamı alkolik yapabilir.


Yorumlar

  1. Fotoğraflar çok hoş . Anladığım kadarıyla bol bol geziyorsun, harika :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim.Gezmek en zevk aldığım hobilerimden biri :)

    YanıtlaSil
  3. karaburun da tavsiye ederim sakin dingin bir köy

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Bu baharda izmir taraflarında olacağım yine. Gitmeyi düşündüğüm yerlerden birisi.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Norveç'i ucuza çıkarmanın yolları

Saraybosna

Güney Amerika Kıtası Hazırlık Rehberi